Curse of the black pearl script pdf

Pirates of the Caribbean logo. File:Pirates of curse of the black pearl script pdf Caribbean - The Curse of the Black Pearl. Filmcritici waren sceptis

Pirates of the Caribbean logo. File:Pirates of curse of the black pearl script pdf Caribbean – The Curse of the Black Pearl. Filmcritici waren sceptisch voordat de film uit werd gebracht. Lange tijd waagde daarom niemand zich aan een piratenfilm.

De film werd echter een groot succes. Het succes leidde tot nog vier films. Onderweg komen ze langs de wrakstukken van een zojuist tot zinken gebracht schip. Hij wordt opgepikt en meegenomen naar Port Royal. Elizabeth vindt om zijn nek een medaillon met daarop een doodshoofd. Bang dat Will van piraterij zal worden beschuldigd als haar vader dit medaillon ziet, neemt ze het zelf mee.

Jack dumpte op een eilandje, met een pistool met één kogel erin. In Port Royal is hij op zoek naar een schip en bemanning om wraak te nemen. Hij loopt Will tegen het lijf, die nu als smid werkt. Na een gevecht tussen beide mannen wordt Jack gevangengenomen. Ze zijn op zoek naar het medaillon dat Elizabeth nog altijd in haar bezit heeft.

Eenmaal aan boord, zegt Elizabeth dat ze ‘Elizabeth Turner’ heet. Ze zijn vervloekt omdat ze een kist met goud van de Azteken hebben leeggeroofd. De enige manier om de vloek op te heffen is al het goud terugbrengen naar de kist waar het in zat. Het medaillon is het laatste nog missende goudstuk. Tevens moet elke piraat die bij de diefstal was betrokken een bloedoffer brengen. Bill Turner was ook een van deze piraten, maar is niet meer onder hen. Hij is door Barbossa naar de bodem van de zee verbannen wegens verraad.

Daarom moet een nakomeling van Bill het bloedoffer brengen in zijn plaats. Daar willen ze Elizabeth voor gebruiken. Wanneer Will Turner hoort wat er is gebeurd, bevrijdt hij Jack uit de gevangenis en spant met hem samen om Elizabeth terug te halen. Door te onthullen dat hij een zoon van Bill Turner is, en dus degene die het bloedoffer kan brengen, slaagt Will erin om Barbossa zover te krijgen dat hij Elizabeth en Jack laat gaan.

De twee worden achtergelaten op een eiland. De twee worden opgepikt door de Engelse marine. De marine zet koers naar het eiland van de piraten, alwaar een gevecht uitbreekt. Jack begeeft zich alleen naar het eiland en helpt Will te ontsnappen.

Will brengt snel het bloedoffer zodat de piraten weer sterfelijk worden. Jack schiet hierop Barbossa dood. De andere piraten worden gevangengenomen, inclusief Jack. Jack wordt ter dood veroordeeld, maar Will Turner helpt hem te ontkomen.